01 GT Skabelses Historien Dag 1-6

Bibel Studie Referat  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 4 views

En beskrivelse af skabelsens første 6 dage i det gamle testamente

Notes
Transcript

Skabelsen i 1 MoseBog Kap. 1,1-31

Det hele starter med at Gud skaber Jorden, vandende og Himlen ud af det tomme ingenting bare ved at sige nogle ord.
Først var alt øde og tomt., men så skiller Gud vandende i to dele og gør det til hav og himmel.
Landskabet opstår og Gud skaber planterne.
På den trejde dag befaler han at der skal være lys som adskiller dag og nat, og han sætter stjerne, solen og månen på sin rette plads.
Senere, på de fjerde dag skaber Gud så alle de levende dyr i vandet og i luften, samt på jorden. Alle slags havdyr og fugle samt kvæg, krybdyr og alle slags vilde dyr.
På den femte dag skabe Gud så mennesket i sit billede ud af jordes støv, manden Adam og ud af ham (hans ribben), fordi ingen af dyrene kunne være hans mage, kvinden Eva. Det at mennesket Adam er skab i Guds billede betyder ikke at det er som Gud, men at det ligner Gud.
Gud så at det var godt og på den syvende dag hvilede han.
----
Gud har på den måde skabt hele universet og alt der er i det, stjerner og planeter, samt sole og måner.
Jahved har også skabt alt levende på jorden, og selvom alle menneser og dyr i dag er født af deres mor, så står Gud stadig bagved selve processen i at et nyt liv bliver til. Han former og danner os i vores moders liv og puster livsånde i os, som han så tager fra os igen den dag vi dør. Alle levende væsner planter, dyr og mennesker har forskellige livslængder, men et er ens for os alle at vi en dag skal dø.
I skabelsens tid levede menneskerne længere end vi lever i dag, og en teori kan være at de dengang genmæssigt var nærmere Guds oprindelige mål for det evige liv for mennesket, så deres gener måske var en del anderledes end vores er i dag i den 21 århundrede.
Når vi ser på hele det uendelige store univers med de mange kendte og ukendte planeter, så kan vi se Guds storhed, når vi tænker på skabelsen af det hele som 1 Mosebog kapitel 1 beskriver.
Vi kan også se Guds storhed i den skønne natur som vi har i alle de mange træer, planter og blomster som vokser omkring os.
Ja, vel sagtens også i de utrolig mange forskellige dyrearter som vi har og som nu er uddøde.
Mennesket som er skabt til at ligne Gud er kun skab lidt ringere end selve Gud, og vi er sat til at herske over hele jorden og over dyrene der lever i blandt os.
Tommy
Related Media
See more
Related Sermons
See more