I wanna Go like elijah when i Go

Leven van Elia  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 3 views
Notes
Transcript

Introductie

Elisa heeft zijn wens al klaar: Ik wens een dubbel deel van uw geest. Natuurlijk was dit niet aan Elia om te geven. Het was de geest van God op Elia. Zoals in het oude testament gewoon was. De Geest was nog niet uitgestort over alle vlees(Act 2:17). Bij Mozes gebeurde iets soortgelijks. God nam van Zijn Geest van Mozes af en verdeelde dat over de 70 oudsten.,met als gevolg dat ze begonnen te profeteren. Dit was het bewijs dat Gods Geest over hen gekomen was( Num 11).
Waarom wilde Elisa een dubbel deel? Is het hoogmoed? Inhalig? Eigenlijk staat er 2 monden vol van uw Geest. Twee porties. Wil hij meer zijn dan Elia? Als we Elisa’s leven bestuderen zien we dat dat niet is gelukt. Nee Het is meer dat Hij een dubbel deel van Gods geest nodig heeft voor geloof en moed. Ook is hij een voorbeeld voor alle profeten die er zijn. Niemand van hen heeft Elia gediend ook niet toen hij het het moeilijkst had. Ook niet toen Elia op de berg Karmel was en de overwinning behaalde. We horen en lezen niets van ze. Ze waren er, maar verstopt, onherkenbaar, onopvallend.
Als je jezelf moet beschrijven; wat ben je dan? een dienstknecht zoals de profeten van de profetenschool? In de moeilijkste momenten van vervolging en tegenslag waren ze nergens te vinden. Geloof net als hen in het verborgene? Een verstopte christen; je vrienden, je collega’s en je familie zien het niet aan je en weten het niet van je. Je gelooft wel, en je leert wel van God, maar je houdt het voor jezelf. Op die manier kan het je niet voor onverwachte verrassingen doen staan, kan het je geen problemen opleveren. Of ben je zoals Elisa: No matter what! Je staat voor je geloof, voor je Heer en Heiland. Je bent bereidt moeilijkheden te verdragen omwille van je geloof. Dan maar uitgelachen en bespot, maar liever bespot met Jezus dan hem te verloochenen.
Om staande te blijven in een wereld als deze, en te getuigen in de maatschappij van vandaag heb je geloof en moed nodig. Wellicht meer dan Elia vroeger moest hebben. Een dubbel deel klinkt dan zo gek nog niet. Bidt er maar om: Heer ik wil u volgen, en dienen, maar geeft U mij de kracht en het geloof.
Petrus dacht het zelf te kunnen:” Heer al zullen allen U verlaten, ik geenszins… Al moet ik met u sterven…(Mat 26:33) Hij was de discipel die Jezus verloochende… We kunnen niet staande blijven in eigen kracht, en we kunnen het niet alleen. We hebben elkaar als gemeente ( gelovigen) maar bovenal de Heere nodig. Het is zoals de Bijbel het beschrijft in 2 Tim 3:1-5
2 Timothy 3:1–5 NBG19511 Weet wel, dat er in de laatste dagen zware tijden zullen komen: 2 want de mensen zullen zelfzuchtig zijn, geldgierig, pochers, vermetel, kwaadsprekers, aan hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig, 3 liefdeloos, trouweloos, lasteraars, onmatig, onhandelbaar, afkerig van het goede, 4 verraderlijk, roekeloos, opgeblazen, met meer liefde voor genot dan voor God, 5 die met een schijn van godsvrucht de kracht daarvan verloochend hebben; houd ook dezen op een afstand.
Dat kan je bang maken! Maar dat is niet nodig. Het moet je wakker houden, want uiteindelijk is het zoals Paulus het beschrijft in Phil 4:13
Philippians 4:13 NBG195113 Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft.

De scheiding

op welke manier een mens van aards naar hemels gaat is niet het belangrijkste. Ik bedoel of je nu opgenomen wordt over komt te overlijden. Maar dat we allemaal de eeuwigheid ingaan is een ding wat zeker is. En dan is de vraag, hoe ga je de eewigheid in? Sterven betekend: God ontmoeten. De God die je gediend hebt, of die je genegeerd hebt. Je kunt de eeuwigheid ingaan als iemand die De Heere gediend heeft en lief heeft gehad. Als een mens die met al zijn fouten of gebreken; al zijn zonden vergeven is, of als een mens wiens zonden niet vergeven zijn. Dan ga je als een vijand van God en een vijand van het kruis de Eeuwigheid in.
Wat dat betreft zijn er twee versen:
Voor de vergevene: Ps 32:1
Psalm 32:1 NBG1951
1 Van David. Een leerdicht. Welzalig hij, wiens overtreding vergeven, wiens zonde bedekt is;
en voor de mens wiens zonden niet vergeven zijn: Hebr 10:31
Hebrews 10:31 NBG1951
31 Vreselijk is het, te vallen in de handen van de levende God!
uiteindelijk zijn er maar twee wegen. Het geluk van het God ontmoeten als redder of de vreselijke situatie dat je God moet ontmoeten als rechter.
Wat vaststaat is dat de Eeuwigheid

De mantel

Elia’s bevestiging

Conclusie

Related Media
See more
Related Sermons
See more