Hengellinen erottelukyky

Notes
Transcript
Opetin viime sunnuntaina hengellisyyden vääristä ilmetymisestä Kolossalaiskirjeen ja tänään haluan puhua hengellisestä erottelukyvystä.
Paavali käyttää vahvoja kielikuvia esitellessään asiansa.
Philippians 3:2–6 R19331938
2 Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä, kavahtakaa noita pilalleleikattuja. 3 Sillä oikeita ympärileikattuja olemme me, jotka Jumalan Hengessä palvelemme Jumalaa ja kerskaamme Kristuksessa Jeesuksessa, emmekä luota lihaan, 4 vaikka minulla on, mihin luottaa lihassakin. Jos kuka muu luulee voivansa luottaa lihaan, niin voin vielä enemmän minä, 5 joka olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus, 6 intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.
Paavali ei luottanut luonnolliseen kykyynsä palvella Jumalaa vaan huomasi ettei siitä ole mitään hyötyä hengellisessä elämässä.
Paavali esitti todellisen varustuksen hengelliseen elämään ja työhön.
Philippians 3:7–8 R19331938
7 Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. 8 Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana—että voittaisin omakseni Kristuksen
Kristuksen tuntemisessa on avain hengelliseen elämään.
Tunnenko Jeesuksen sydämmen ja mielen mitä hän ajattelee ja kuinka hän toimii
Millaisen esimerkin hän jätti meille
Millaisen Jeesuksen paavali tunsi ?
Katsotaan hieman Jeesuksen suhdetta maallisiin asioihin....
Luke 4:1–2 (R19331938)
1 Sitten Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti häntä erämaassa, 2 ja perkele kiusasi häntä neljäkymmentä päivää. Eikä hän syönyt mitään niinä päivinä, mutta kun ne olivat päättyneet, tuli hänen nälkä.
Vatsa on meidän yksi suurimmista ohjaavista tekijöistä ja onkin mielenkiintoista että Jeesus otti tänän asian esille.
Hän puhui tästä asiasta ja oli itse käynnöllinen esimerkki
John 6:31–35 R19331938
31 Meidän isämme söivät mannaa erämaassa, niinkuin kirjoitettu on: ‘Hän antoi leipää taivaasta heille syötäväksi’.” 32 Niin Jeesus sanoi heille: “Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei Mooses antanut teille sitä leipää taivaasta, vaan minun Isäni antaa teille taivaasta totisen leivän. 33 Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän.” 34 Niin he sanoivat hänelle: “Herra, anna meille aina sitä leipää”. 35 Jeesus sanoi heille: “Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.
Jeesus halusi osoittaa olevansa varustus myös varustus meidän perustarpeisiin.

3 Niin perkele sanoi hänelle: “Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi”.

4 Jeesus vastasi hänelle: “Kirjoitettu on: ‘Ei ihminen elä ainoastaan leivästä’.”

Kuinka mahtava olisikaan vapautua ruoka riippuvuudesta ja sen tuomista jatkuvista sokeri kiukusta.
Onko mahdollista?
Uskon että on,
totuuta itsesi säännöllisellä paastolla.
Onko järkevää puhua ruuhan kahleista vapautumisesta?
Jos katsoo ruoka mainoksia niin uskon että ei kannata olla sokea tämän asian suhteen.
Katsotaan seuraavaa:
Luke 4:5–8 R19331938
5 Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat 6 ja sanoi hänelle: “Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. 7 Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun.” 8 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: “Kirjoitettu on: ‘Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman’.”
Mailmassa on paljon kauniita paikkoja ja asioita jotka saavat meidän huomion kiinnittymään niihin
Jokin aika sitten pidimme vielä mahdottomana näyttää kaikki mailman valtakunnat yhdessä tuokissa. Avatkaapa netti … ja kirjoittakaa googleen mailman valtiot aivan silmänräpäyksessä saat tiedon kaikista valtakunnista ja voit jopa tehdä virtuaali kierroksen siellä.
Ketä me tänään kumarramme ?
Ei anneta googlen hämätä meitä ja saada meitä kumartamaan sitä ylivertaisena tiedon lähteenä.
Ihmiset on tärkeitä ei asiat
Luke 4:9–13 R19331938
9 Niin hän vei hänet Jerusalemiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: “Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; 10 sillä kirjoitettu on: ‘Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua’, 11 ja: ‘He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’.” 12 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: “Sanottu on: ‘Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi’.” 13 Ja kun oli kaiken kiusattavansa kiusannut, poistui perkele hänen luotaan ajaksi.
Jumala tietää meidän tarpeet ei meidän tarvitse koetella häntä, Hän pitää meistä huolen niin kuin on sanassaan luvannut:
Pietari kehoitti nöyrtymään Jumalan edessä?
1 Peter 5:6–9 R19331938
6 Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi, 7 ja “heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen”. 8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. 9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
Olkaa raittii: ei humalluta tämän mailman mainoksista ja houkutuksista. Humalassa meidän aistit on heikentyneet havitsemaan oikean väärästä
Valvokaa olkaa tarkkoina ettette hämäänny, pitäkää huolta
On hyvä laittaa merkille mitä Jeesus teki kun hän oli oli harhjoittanut aistejaan erämaassa ja voittanut perkeleen.
Luke 4:16–21 R19331938
16 Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan. 17 Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna: 18 “Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, 19 saarnaamaan Herran otollista vuotta”. 20 Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt. 21 Niin hän rupesi puhumaan heille: “Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen”.
Herran henki on minun päälläni
Voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille,
lähettänyt saarnaamaan vangiteuille vapautusta
Sokeille näkönsä saamista
Päästämään sorretut vapauteen
Saarnaamaan herran otollista vuotta
Mielen kiintoista miten tämä tehtävä sopii yhteen kristittyjen tekemälle lähetystyölle tänä päivänä
Tämän Jeesuksen Paavali halusi tuntea
Omata saman sydämmen kuin Kristuksella oli.
Isämeidän rukous
Matthew 6:7–8 R19331938
7 Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. 8 Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan.
Tyhjän hokeminen ei hyödytä mitään vaan Jumala haluaa vastata meidän todellisiin tarpeisiin.
Hengellinen erottelukyky on tärkeää jotta osaan nähdä asioissa hengellisen puolen.
Maailmassa on niinpaljon tarpeita ja erinlaisia ääniä joihin pitäisi olla vastaamassa.
Herralla on asiat hallussa ja hän pitää meistä huolen..
Luotetaan häneen meidän elämässä.
Related Media
See more
Related Sermons
See more